Het leggen van uw parket in Soest, de do’s en don’ts

Heeft u het idee om in Soest parket te gaan leggen in uw woning of kantoorpand? Dan raden wij u aan dit niet zonder de juiste informatie te doen, daar er zaken zijn waar u rekening mee moet houden. Een parketvloer dient op de juiste manier gelegd te worden, wat geheel afhankelijk is van de kwaliteit ondergrond die u heeft. Dit punt is cruciaal en hierbij gaat het vaak mis. In dit blog vertellen wij u graag meer over de do’s en don’ts bij het leggen van uw parket in Soest. Lees snel verder!

Parket op beton leggen

Wilt u het parket op een betonnen ondervloer leggen in uw ruimte in Soest? Wellicht is het beton dan nog niet schoon genoeg. En dat is heel belangrijk voor het leggen van de vloer. Maak uw vloer van tevoren dan ook goed schoon. Haal het stof, zand en eventuele andere rommel weg en zorg dat er een strakke vloer achterblijft. Ga ook na of uw beton vlak en nog in goede staat is. Indien hier gaten in zitten, kunt u deze opvullen met mortel. U hoeft hier dan enkel nog water aan toe te voegen. Is uw betonnen vloer in Soest beschadigd? Zorg dan voor een egalisatie, zodat deze weer mooi en strak is.

Parket op hout leggen

Heeft u te maken met een houten vloer die niet schoon is? Dan gelden dezelfde regels als voor een betonnen vloer: haal voorafgaand het vuil van de houten ondergrond, zoals korreltjes en splinters. Indien er uitstekende elementen zijn, kunt u de schroeven en spijkers verwijderen. Om de vloer nog strakker te maken, kunt u deze het beste schuren. Wanneer schuren niet helpt, kunt u spaanplaten inzetten. Instabiele houten delen kunt u vastzetten met extra schroeven. Dit zorgt ervoor dat uw parket niet gaat kraken.

De ondervloer leggen

Indien u uw ondervloer gaat leggen in Soest, kan dit nog wel eens misgaan. Let er in elk geval op dat er een geschikt vochtscherm aanwezig is wanneer het vocht optrekt. Is dit niet correct aangebracht, dan zal de vloer kromtrekken.

Het parket leggen in Soest

Ook bij het leggen van parketvloeren kan veel misgaan. U kunt het parket in uw ruimte in Soest op twee manieren leggen. Leg deze vast door hem direct te verlijmen op de spaanplaat of op het beton. Of kies ervoor het parket zwevend te leggen, zodat de parketvloer los op de ondergrond ligt. Beide opties kennen zowel voor- als nadelen. Bent u benieuwd welke optie voor u de beste keuze is? Laat u dan informeren door een expert in parket in Soest, zodat u straks een goed overwogen keuze maakt. Wij wensen u veel succes!