Voordelen van de betonvloer ten opzichte van andere vloeren

Er zijn vele soorten vloeren verkrijgbaar voor in een woning. We noemen de visgraatvloer, tegelvloer, de pvc-vloer, vloerbedekking et cetera. Het zijn allemaal schitterende vloeren met een eigen karakter. Maar niettemin een tikkeltje standaard. Voor wie daarvan wil afwijken is de betonvloer in de woonkamer een uitstekend alternatief. De betonvloer wijkt af van de standaard, zeker als deze gevlinderd en gekleurd is. Lees hieronder meer over wat er mogelijk is met een betonvloer in de woonkamer.

Gevlinderde betonvloer

Een betonvloer in de woonkamer is een prachtige naadloze vloer met veel voordelen. Hij is krasvast, onderhoudsvriendelijk en tijdloos. Na het storten van de betonvloer, kan deze gevlinderd worden voor de afwerking. Hierdoor krijgt de vloer een verdichte toplaag. Let op! Een gevlinderde betonvloer heeft een minimale dikte van 7 centimeter. Heeft u die ruimte niet beschikbaar? Kijk dan naar de mogelijkheden van een betonlook vloer.

Gevlinderde betonvloer met kleur

Naast het vlinderen, kan de betonvloer in de woonkamer ook op kleur gemaakt worden. Op de exacte kleur kunt u overigens geen garantie krijgen. Een betonleverancier heeft namelijk geen invloed op de kleur van het zand dat de betoncentrale in de betonmix toevoegt. Zonder toegevoegde kleur kan een betonvloer dus wat bruiner of geler uitpakken. Waarom dan die kleur? Veel mensen denken bij beton aan een hard, koud en kil product. Daarom worden veel betonvloeren op kleur gebracht waardoor hij een veel warmere uitstraling krijgt.

Betonvloer huiskamer met vloerverwarming

En om een kille betonvloer nog warmer te maken. Een betonvloer in de woonkamer wordt eigenlijk altijd geplaatst met een vloerverwarming. Hierdoor voelt de vloer heerlijk behaaglijk aan. Het beton wordt dan gestort over verwarmingsbuizen heen, waardoor de verwarming echt in de vloer verwerk is. Omdat de warmte niet door een ondervloer heen hoeft, bespaart u flink op u stookkosten!

Meer weten over beton als vloer? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website.