Tips voor de schoonmaak van convectoren

Wordt uw woning verwarmd door convectoren? Dan wilt u er natuurlijk voor zorgen dat deze een optimale prestatie leveren. Doen ze dat niet, dan zal het meer energie kosten om de ruimte te verwarmen. Dit zult u merken in de kosten, aangezien uw energierekening omhoog gaat. Echter is het verbeteren van de prestaties van uw convectoren eenvoudig te realiseren door het periodiek schoonmaken van de convectorput.

Wat kunt u verwachten?

Gaat u beginnen aan de schoonmaak van de convectoren, dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat u precies kunt verwachten. De circulaire werking van de convectoren betekent dat er lucht uit de kamer gehaald wordt en dat deze in de convectoren terecht komt. Dit betekent dus ook dat de stofdeeltjes die in de lucht zitten in het systeem komen. Het schoonmaken van de convectorput is dus voornamelijk bedoeld om de stof uit het apparaat te verwijderen. Laat u dit te lang zitten, dan kunnen losse onderdelen kapot gaan. Het is dan noodzakelijk om deze onderdelen te vervangen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Schoonmaak bij oplevering

Wanneer u convectoren installeert in uw woning of bedrijfspand gaat dat waarschijnlijk gepaard met een (ver)bouwproces. Hierbij komt altijd veel stof vrij. Daarom is een goede schoonmaak van de convectoren zeker niet overbodig voordat u ze voor het eerst in gebruik neemt. Het is de bedoeling dat de werking van de convectoren vanaf het eerste moment optimaal is.

Periodiek onderhoud van de convectorput

convectorput onderhoudenNaast de schoonmaak van de convectoren voor het eerste gebruik adviseren wij u tevens om te zorgen voor periodiek onderhoud van de convectorput. Dit is waar de stofdeeltjes in terecht kunnen komen. Het onderhoud van de convectorput wordt door een aantal bedrijven eenvoudiger gemaakt door het ontwikkelen van ondiepe convectoren. Deze kunnen zeer gemakkelijk schoongemaakt worden met behulp van een stofzuiger. Het is dan enkel nodig om het rooster te verwijderen. Bovendien is het mogelijk om alle onderdelen apart los te maken voor een goede schoonmaak van de convectorput. Het is aan te raden om de ventilatoren ook een keer per jaar van een smering te voorzien om zo de levensduur te verhogen.

Goed onderhoud zorgt voor betere prestaties

Door het uitvoeren van onderhoud zult u gegarandeerd merken dat de convectoren betere prestaties leveren. Wanneer het stof zich ophoopt vermindert de circulatie van de luchtstroom. Dit betekent dat het langer duurt voordat de convectoren de ruimte opgewarmd hebben. Een periodieke schoonmaak van de convectorput zorgt er juist voor dat de prestaties van de convectoren verbeteren.