Veiligheid voorop met een heftruck opleiding

Als je als magazijnmedewerker aan de slag wil, zijn er nu volop kansen. De vraag naar magazijnmeesters in veel branches is groot. Dus solliciteren maar! O nee, wacht even… in magazijnen wordt veel met heftrucks gewerkt. Als we je een dikke tip mogen geven, adviseren we je om eerst een heftruck opleiding te volgen, voordat je als magazijnmedewerker solliciteert. Dan heb je meteen een streepje voor en verdien je iets meer. Een andere mogelijkheid is dat je eerst aan de slag gaat en dan op kosten van het bedrijf een heftruck opleiding gaat doen.

Waarom is die heftruck opleiding nodig?

In magazijnen worden allerhande producten opgeslagen en verplaatst. Als je terechtkomt in een magazijn waar grote producten verplaatst worden, is het gebruik van een heftruck zeer waarschijnlijk. Wie de heftruck bestuurt moet volgens de Arbowet verplicht een heftruck opleiding gevolgd hebben. Dat is niet alleen om er goed in te leren rijden, maar vooral om gevaarlijke situaties en ongelukken te voorkomen. Wie deze opleiding goed afrondt, is in staat om heftrucks veilig te besturen.

Certificaat

Wie een heftruck opleiding met succes heeft afgerond, ontvangt hiervoor een officieel certificaat en mag zich gediplomeerd heftruckchauffeur noemen. In deze opleiding wordt namelijk geleerd hoe een heftruck te besturen, welke gevaren er schuilen aan rijden in een magazijn en hoe met gevaarlijke stoffen om te gaan en deze te vervoeren. Zo ga je goed voorbereid de werkvloer op en kun je in principe direct starten. En mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, een ongeluk bijvoorbeeld, dan is de werkgever dankzij het certificaat heftruck opleiding in elke geval verzekerd.

Altijd op de hoogte van de regels

Wie een heftruck opleiding volgt weet dat hij of zij altijd een cursus volgt aan de hand van de allerlaatste regels en wetten die er gelden voor het besturen en bedienen van een heftruck. Dat is altijd een veilig idee!

Meer weten over heftruck opleidingen?

Wil je graag meer weten over heftruck opleidingen? Kijk dan eens rond op internet. Je vindt er altijd wel één bij jou in de buurt.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij verwijzen je wel door naar een goede heftruck opleider.