Spouwmuurisolatie: één van de beste isolatiemethoden

Het isoleren van een spouwmuur is zonder twijfel één van de doeltreffendste manieren om uw woning te isoleren. Spouwmuurisolatie levert namelijk een enorme energiebesparing op, variërend van 5 tot 11 kubieke meter per jaar per vierkante meter woonoppervlak! Het isoleren van de spouwmuur is dan ook een investering die zich in rap tempo terugverdient. Deze terugverdientijd kan zelfs nog verder verkort worden, als blijkt dat u in aanmerking komt voor een subsidie. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat spouwmuurisolatie voor u kan betekenen? Lees dan even verder en laat uw spouwmuur vervolgens door een specialist isoleren.

Isoleer op de juiste manier!

Spouwmuren en de isolatie daarvan hebben al een lange geschiedenis achter de rug. Oorspronkelijk ontstonden er nogal eens vochtproblemen door het foutief aanbrengen van isolatiematerialen. Tegenwoordig zijn de materialen en de inblaastechnieken gelukkig veel beter dan enkele decennia terug. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de spouwmuur, ondanks het aanwezige isolatiemateriaal, kan blijven ‘ademen’. Na het correct aanbrengen van de isolatiematerialen is de kans dat er nog vochtproblemen zullen ontstaan nagenoeg verdwenen.

Hoe gaat spouwmuurisolatie precies in z’n werk?

Bij spouwmuurisolatie wordt eerst grondig gecontroleerd of de betreffende spouwmuur hier wel geschikt voor is. Zo ja, dan wordt in de voeg één gaatje per vierkante meter muur gemaakt. Deze gaatjes zijn niet groter dan een muntstuk van één euro. Voorzichtig en onder lichte druk wordt vervolgens het isolatiemateriaal in de muur geblazen. Daarna wordt gecontroleerd of het isolatiemateriaal overal aanwezig is. Tenslotte worden de gaatjes vakkundig gedicht, zodat u er naderhand niets meer van ziet. Alle werkzaamheden vinden plaats aan de buitenzijde van uw woning, waardoor de overlast tijdens deze bezigheden uiterst gering is.

Spouwmuurisolatie is wellicht goedkoper dan u denkt…

Dat het deugdelijk laten isoleren van uw spouwmuur ervoor zorgt dat u voortaan minder gas verbruikt ter verwarming van uw woning, dat mag geen verrassing heten. Wat voorstelbaar is, is dat u twijfelt of u de hoge aanschafkosten wel in één keer wenst op te hoesten. In dat geval is het goed om te weten dat de overheid energiebesparende maatregelen, zoals allerlei soorten isolatie, ook erg belangrijk vindt. Daarom bestaat de kans dat u in aanmerking komt voor een subsidie, waarmee u mede uw spouwmuurisolatie kunt bekostigen. Controleer dus snel of u via uw gemeente kans maakt op zo’n subsidie. Tenslotte kunt u eventueel gebruik maken van gunstige leningen of hypotheekuitbreidingen, die speciaal zijn ontwikkeld om energiebesparende acties te bevorderen. Kortom: het isoleren van uw spouwmuur wordt van vele kanten aangemoedigd. Uiteindelijk zijn het milieu en uw bankrekening in ieder geval de beoogde winnaars!