Uw huis laten isoleren en de kosten

Steeds meer mensen streven naar het realiseren van een duurzaam huis. Echter, veel mensen hikken tegen de kosten aan. Geldgebrek is vaak het grootste struikelblok voor mensen die hun huis willen verduurzamen. Het isoleren van een woning of het plaatsen van zonnepanelen is voor veel huiseigenaren heel aantrekkelijk, maar door te weinig geld kunnen zij hun dromen niet waarmaken. Gelukkig hoeft u niet langer met de handen in het haar te zitten. Er zijn verschillende manieren om toch aan het nodige geld te komen voor de verduurzaming van uw woning. Maar wat zijn deze manieren? In dit blog geven wij u verschillende tips voor hoe u aan genoeg geld kunt komen voor het isoleren van uw woning en andere oplossingen om te verduurzamen.

Zo komt u aan genoeg geld voor het isoleren van uw woning

Een groot voordeel van het isoleren van uw woning is dat u flink kunt besparen op energiekosten. U verdient uw investering dus ook gewoon weer terug binnen 10 jaar. U heeft echter nog steeds genoeg geld nodig om de isolatie te bekostigen. Een goede manier om toch aan genoeg geld te komen is door uw bestaande hypotheek te verhogen of een aparte energiebespaarlening aan te vragen. Het aanvragen van een energiebesparingslening is hierbij de meest voordelige manier. Het verhogen van uw hypotheek brengt namelijk extra kosten met zich mee. Deze extra kosten zijn niet nodig bij het Nationaal Energiebespaarfonds.

Het Nationaal Energiebespaarfonds

Wat is het Nationaal Energiebespaarfonds precies? Dit fonds is in 2014 is opgericht door de overheid. Het is bij dit fonds voor particuliere woningbezitters mogelijk om aan te kloppen voor een lening van maximaal 25 duizend euro tegen een vaste rente van 2,1 procent voor tien jaar. Leent u 10 duizend euro? Dan bent u maandelijks bruto ruim 92 euro kwijt. Netto zijn de kosten lager omdat de rente doorgaans aftrekbaar is. De meest voorkomende leningen zijn tussen de 5 en 15 duizend euro en hebben een looptijd van 10 jaar. Gaat u een lening aan? Dan hoeft u als lener niet precies te weten wat de kosten zijn van de duurzaamheidsmaatregelen. Het geleende geld komt terecht in een bouwdepot, waar u maximaal twee jaar de beschikking over heeft. Is er na deze periode nog geld over? Dan wordt het geld gebruikt om de rekening af te lossen.

Het Nationaal Energiebespaarfonds ook voor VVE’s

Het Nationaal Energiebespaarfonds wordt steeds populairder. Er zijn inmiddels 18 duizend huishoudens die samen 215 miljoen euro hebben geleend. Naast particulieren is het sinds een paar jaar ook mogelijk voor VVE’s om gebruik te maken van het fonds. Het gaat hierbij vaak om hogere bedragen en daarom gaan zij vooraf in gesprek met de VVE’s. De uitvoerder en fondsmanager van het Nationale Energiebespaardfonds is het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Wilt u als huiseigenaar of VVE ook gebruik maken van het Nationaal Energiebespaarfonds? Bekijk dan bij het fonds zelf de voorwaarden.

Laat uw huis isoleren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf

Wanneer u voldoende geld heeft om uw woning te isoleren, wilt u natuurlijk dat dit op een optimale manier gebeurt. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in maatwerk isolatie in te schakelen. Zij zullen een uitvoerige inspectie bij u thuis verrichten en vervolgens verschillende berekeningen uitvoeren. Op basis van deze inspectie en hun berekeningen kunnen zij u advies op maat voor de isolatie van uw woning geven. Wanneer de vakmensen van het isolatiebedrijf eenmaal hun werk hebben uitgevoerd, kunt u genieten van een heerlijk warm huis in de winter. Daarnaast kunt u op de lange termijn uw investering weer helemaal terugverdienen. Wilt u direct uw huis laten isoleren? Neem dan contact op met een gespecialiseerd isolatiebedrijf bij u in de buurt. Zij informeren u graag verder over de mogelijkheden en helpen u met het verduurzamen van van uw woning.