Zijn houten vloeren nog steeds een trend?

Hout is nog steeds niet weg te denken uit een interieur: in tafels, kasten, bedden, lampen… Je kan het zo gek niet bedenken of het is ooit wel van hout gemaakt en nog steeds te vinden in onze huizen. Ook huizen zelf hebben vaak nog houten elementen. We laten de originele balken van oude boerderijen weer zien, of nemen weer een houten voordeur. En wat dacht je van een houten vloer? Hout hoort er weer helemaal bij in 2018!

Leg je de vloer zelf, of laat je het doen?

Dus heb je een kamer in huis of op kantoor die wel een nieuwe look kan gebruiken? Dan moet je beginnen met de basics, dus bijvoorbeeld de vloer. En met een houten vloer kan je veel verschillende sferen oproepen. Het kan romantisch worden, maar ook zakelijk. Of juist stoer. Het ligt allemaal aan de soort hout, het patroon, de afwerking.. Oftewel, genoeg keuze! En dan moet je nog iets belangrijks kiezen: zelf leggen of dit laten doen? Als je handig bent, kun je voor het eerste kiezen. Maar misschien kom je er achter dat je op dit gebied toch niet zo handig bent, en zit je met chaos in huis, blauwe duimen van het misslaan met de hamer en een geïrriteerde partner.. Dan is laten doen door een professional misschien toch wat slimmer!

Een bijzondere vloer, professioneel gelegd

Houten vloeren leggen kan een kunst zijn, net als het onderhoud. Wist jij bijvoorbeeld dat er zwevende en vaste houten vloeren zijn? En dat houten vloeren op minstens 3 manieren kunnen worden afgewerkt? Als je zover bent dat je een houtsoort, kleur en patroon hebt gekozen, ben je vast heel blij dat je de rest aan de professionals kan overlaten! Zij kunnen al die belangrijke laatste details voor je uitzoeken: welke houtsoort is geschikt voor welk klimaat, wat past bij welke ruimte in huis, wat zijn de bijbehorende prijzen en wat kan worden aangepast aan jouw budget? Daar hoef jij dan niet meer aan te denken. Het enige wat jij je nog hoeft af te vragen is: ga ik voor een houten vloer volgens de laatste trend? Of kies ik voor een traditionele look? Als je dat eenmaal hebt besloten, kan je het laten leggen van de houten vloer overlaten aan de professional!