De voordelen van een parketvloer

We kennen allemaal wel iemand die De parketvloer in huis heeft liggen. Het is een robuust, klassiek en vooral stevig type vloer met vele voordelen, mooi ogend in vrijwel ieder interieur. Denk je erover om zelf een parketvloer aan te schaffen? In dit artikel gaan we in op de drie voornaamste voordelen van een parketvloer die je ervaart wanneer je hiervoor kiest.

1: Een stijlvolle uitstraling

De reden die voor veel mensen op nummer één staat voor het kiezen van een parketvloer, is zonder twijfel zijn klassieke en stijlvolle uitstraling. Een houten vloer geeft een solide en degelijke indruk in een huis en oogt luxe, zeker in combinatie met meubels in een klassieke stijl. Met een parketvloer in huis, waan je je gegarandeerd in je eigen paleisje!

2: Een duurzaam natuurproduct

Een tweede reden om te kiezen voor een parketvloer, is het feit dat je kiest voor een duurzaam natuurproduct. Duurzaam is de trend van het moment, en tegenwoordig is het meeste hardhout in ons interieur afkomstig uit duurzaam gekweekt hardhout uit Europa. Daarnaast is iedere individuele plank net iets anders van kleur en tekening, waarmee je je interieur een warme en authentieke toon geeft. De vloer hoeft maar één keer goed gelegd te worden, en je kunt er decennia mee vooruit!

3: Gemak in onderhoud

De derde grote reden om te kiezen voor een parketvloer, is het relatieve gemak in onderhoud. Een goed gelegde vloer vergt voor vele komende jaren enkel onderhoud in de vorm van poetswerk, waarin je al voorziet met je dagelijkse of wekelijkse huishoudelijke routines. Eventuele slijtage en gebruiksschade is gemakkelijk te voorkomen door de parketvloer eens in de zoveel tijd goed te behandelen met olie, lak of wax, en krassen zijn relatief gemakkelijk weg te schuren. Raadpleeg je eigen vloerenspecialist om na te gaan welke methodes het meest geschikt zijn voor jouw toekomstige parketvloer. Zo kun je nog jaren vooruit!

Heb jij tips of ervaringen met het aanleggen of onderhouden van parketvloeren? Vul dan het contactformulier in en deel je kennis met ons!