Verschillende soorten wandbekleding

De trend heeft zich al een poosje geleden ingezet. Maar het aanbrengen van muurbekleding in je woning wordt in 2022 helemaal hot & happening! Dus lees je hier vast in over wat je in het komende jaar allemaal kunt doen om je huis gezellig en trendy aan te kleden. Muurbekleding is in 2020 een ware trend geworden.

Pas op: muurbekleding is hot!

Je ziet het om je heen, je ziet het in woonwinkels en je ziet het op televisie. Steeds vaker kiezen mensen voor opvallende wandbekleding in hun huis. Wanden met tijgerprint, bloemetjesbehang, leer of stucwerk zijn geen uitzondering meer. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om hun wand met een levensgroot posterbehang te bekleden! Waarom doen ze dat allemaal? Met wandbekleding geef je je woning meteen een unieke uitstraling waarin je je persoonlijkheid naar voren kunt laten komen.

Mozaïek wandbekleding

Een van de nieuwe trends in wandbekleding is het mozaïek. Deze wandbekleding is tegenwoordig verkrijgbaar in neutrale kleuren en patronen waardoor het in vrijwel ieder interieur toepasbaar is. Mozaïek met steentjes wordt meestal toegepast als wandbekleding in de keuken of de badkamer. De variant met hout past echter ook prima in de woonkamer.

Behang

Ook het gebruik van behang is een manier waarmee je gemakkelijk het uiterlijk van je interieur kunt vernieuwen. Tegenwoordig is behang in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dus wil jij graag behang met de nachtwacht, flamingo’s of een eigen foto? Via internet vind je altijd een webshop die verkoopt waar jij naar op zoek bent. In 2022 komt het uitbundige behang helemaal terug. Wees dus niet bang om eens wat nieuws te proberen! Naast deze toffe prints is er ook behang van leer, velours, bamboe en hout verkrijgbaar.

Leef je uit!

Waar we eerst onze muren nog zo kaal mogelijk wilden houden, of hooguit één muur wilden bekleden, kunnen we nu helemaal los met mozaiek, behang, wall cladding en nog veel meer. Lees je graag meer tips om je interieur een opvallende opfrisser te geven? Je leest ze hier op de website.